Öncelikle şunu belirtmek isterim ki üstteki fotoğrafı görünce canım nasıl çekti anlatamam. Neyse ağzım fazla sulanmadan konuya girip çabucak bitireyim.
Malzemeler:
1, 5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
3, 5 su bardağı su
1 kuru soğan
Yarım demet maydanoz
5 adet yeşil soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates Salçasi
1 yemek kaşığı biber Salçasi
tuz
Karabiber
Pulbiber
kimyon
limon
Hazırlanışı:
Mercimek yıkanır ve suyunu ekleyip kısık ateşte iyice yumuşayana kadar haşlanır. Bir miktar suyu kalacak şekilde ocaktan alalım.
Bulguru ilave edip kapağını kapatıp 15 20 dakika bekletelim.
Tavamıza kuru soğanı doğrayıp sıvı yağ ile kavuralım pembeleşene kadar salçayı ve baharatları ekleyip mercimeklere eklenir. İnce kıyılmış maydanoz ince kıyılmış yeşil soğanı limonu tuzu ilave edip
yoğuralım. Parçalar koparıp köfte şekli verip servis edelim. Afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder